Brembo

Brembo is een toonaangevende Italiaanse fabrikant van remschijven en remblokken voor eerste montage en de aftermarket. De groep OE-klanten is zeer divers, van groot naar klein en van Europees tot Aziatisch en Amerikaans. Onder andere Mercedes, BMW, VW, Fiat, Volvo, Ford, PSA, Renault, Nissan, Mitsubishi, Suzuki, Hyundai en Tata vertrouwen op de remblokken en remschijven van Brembo.

Naast eerste montagemerk is Brembo ook actief in de eredivisie van de autosport. Bij menig F1-team zijn zij kind aan huis. Brembo beschouwt de Formule 1 als het ideale testterrein voor remschijven en remblokken. De kennis die de remschijvenfabrikant opdoet in de autosport vindt uiteindelijk zijn weg naar de ‘gewone’ auto’s. Vooral de samenstelling van de materiaalcomponenten vormt voor Brembo een belangrijk aandachtsgebied bij het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe remschijven en remblokken. De remschijvenfabrikant hanteert daarbij een belangrijke stelregel: remschijven voor de aftermarket moeten aan dezelfde specificaties voldoen als remschijven voor eerste montage.

De materiaalsamenstelling van remschijven is essentieel voor de remvertraging van een auto. Brembo levert bijvoorbeeld een zeer brede range HC-remschijven (High Carbon) met een verhoogd koolstofgehalte. De belangrijkste voordelen van de HC-remschijven zijn een aanzienlijk betere remvertraging en minder geluidsproductie. Bovendien wordt de kans op trillingen gereduceerd in vergelijk met reguliere stalen remschijven, doordat de hogere koolstoffactor een beter dempende werking heeft.

Brembo remschijven met Pillar Venting koeltechniek
Brembo maakt daarnaast gebruik van een gepatenteerde koel/ventilatietechniek Pillar Venting.
Deze koeltechniek voor remschijven zorgt voor een verbeterde koeling op plaatsen waar de temperaturen te hoog kunnen oplopen. Door deze techniek wordt de thermische belasting op de remschijf verminderd met maar liefst 40%.

High Carbon remschijven voor een hogere levensduur
Deze range remschijven zijn vervaardigd van hoogwaardig gietijzer met een hoog koolstofgehalte wat de warmteafvoer aanzienlijk verbetert. Hierdoor ontstaat een vermindering van temperatuurpieken wat kromtrekken van remschijven door oververhitting voorkomt. Het resultaat: vibratievrij remmen, een betere remvertraging, een langere levensduur en een hogere stabiliteit.
Remschijven met anticorrosie coating
De gecoate remschijven van Brembo worden door een speciale anticorrosie coating beschermd op het naafstuk en de buitenste rand van de remschijf. Hierdoor worden de delen die niet in aanraking komen met de remblokken beschermt tegen roest.

Vervangen van borgschroeven
Vaak wordt bij het vervangen van remschijven de borgschroef zo beschadigd, dat deze niet meer bruikbaar is. Doordat elk automerk gebruik maakt van verschillende soorten borgschroeven is het vinden van een vervangingsschroef vaak lastig. Brembo levert standaard borgschroeven wat veel tijd bespaart bij het vervangen van de remschuiven.
2 product(en)
Gedetailleerde informatie:
  • Remsysteem:Teves
  • WVA-nummer:21282, 21487
  • Breedte (mm):123,2
  • Slijtageindicator:Geschikt voor slijtage waarschuwingscontact
  • Dikte [mm]:17,2
  • Hoogte (mm):59,2

€ 74,72

€ 28,47

u bespaart € 46,25
-62% korting
Vandaag besteld, a.s. maandag verzonden
Nog maar 1 over!