Monroe

Monroe is wereldwijd één van de bekendste merken voor auto technische producten en levert sinds 1916 wereldwijd innovatieve oplossingen voor ondersteltechniek. Het assortiment van Monroe bestaat uit schokdempers, veerpoten, veren, veerbollen, montage- en beschermingskits, camberkits, modulaire samenstellen en onderdelen voor de stuurinrichting en de ophanging.

De Monroe Original schokdempers zijn specifiek bedoeld voor de vervanging wanneer uw oude schokdempers vanwege slijtage moeten worden vervangen, zoals dat gebruikelijk is nadat er duizenden kilometers met een auto is gereden.

De Monroe Reflex schokdempers verhogen de grip van de band op de weg, waardoor u veiliger en stabieler rijdt. Het geheim van de Monroe Reflex schokdempers ligt in het unieke zuigerkleppen systemen, dat onder de naam Twin Disc technologie bekend staat. Deze klep heeft een extra afstelfase voor een zeer lage zuigersnelheid. Hierdoor reageert de schokdemper sneller, want hij reageert zelfs op de kleinste carrosseriebewegingen, lang voordat een standaardschokdemper dat doet. Vanwege dit specifieke kenmerk worden de Monroe Reflex schokdempers in sets van twee verkocht.

Uit onderzoek blijkt dat in Nederland minimaal één op de vier auto’s met één of meer versleten schokdempers rijdt. De resultaten tijdens de Monroe Testdagen van ‘s werelds grootste schokdemperleverancier bevestigen dit. Versleten schokdempers betekenen een gevaar voor de verkeersveiligheid: de wegligging wordt negatief beïnvloed, de kans op aquaplaning is veel groter en de remweg wordt aanzienlijk verlengd.

Een schokdemper slijt geleidelijk. Vaak wordt de achteruitgang door de automobilist nauwelijks opgemerkt. Reden te meer dat het autobedrijf de werking van de schokdempers regelmatig controleert. Een schokdemper beweegt per gereden kilometer meer dan 5.000 keer in en uit. Op een afstand van 60.000 km betekent dit dat de demper 300 miljoen bewegingen heeft gemaakt.

Gemiddeld worden schokdempers eens per 174.000 km vervangen. Monroe raad uit veiligheidsoverwegingen aan dit te doen na ongeveer 75.000 km.

1 product(en)
Gedetailleerde informatie:
  • Schokdemper bevestigingstype:Oog bovenaan
  • Schokdemper bevestigingstype:Oog onderaan
  • Schokdempertype:Gasdruk

€ 132,32

€ 65,77

u bespaart € 66,55
-50% korting
Vandaag besteld, a.s. maandag verzonden
Nog maar 1 over!