Betalingsmogelijkheden

Bij My-Parts heeft u de keuze uit verschillende betaalwijzen:

 • Betalen met iDEAL
 • Betalen met Bancontact
 • Betalen met Creditcard
 • Betalen met PayPal

Betalen met iDEAL

Bij iDEAL wordt u tijdens het betalingsproces omgeleid naar de betaalomgeving van uw bank. U hebt de mogelijkheid om per iDEAL te betalen als u gebruik maakt van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, SNS Bank, SNS Regio Bank, Van Lanschot Bankiers en Triodos Bank. Bij deze betaalwijze wordt uw betaling direct afgeschreven. Om te betalen met iDEAL doorloopt u vanaf het punt waar u uw betaalwijze kiest de volgende stappen:

 1. Selecteer uw bank
 2. Klik op 'Volgende', hierdoor komt u op de pagina 'Bestelling controleren en versturen'
 3. Nadat u op 'Bevestigen en doorgaan naar iDEAL' klikt ontvangt u van ons per e-mail een bestelbevestiging
 4. U wordt doorgestuurd naar de betaalomgeving van uw bank
 5. Rond hier uw betaling af
 6. Vergeet niet na uw betaling terug te gaan naar de My-Parts site. Hier wordt uw bestelling afgerond en ziet u een bevestiging van uw betaling
 7. Zodra uw bestelling ons magazijn verlaat ontvangt u een verzendbevestiging

Betalen met Bancontact

Bij Bancontact wordt u tijdens het betalingsproces omgeleid naar de betaalomgeving mollie. Om te betalen met Bancontact doorloopt u vanaf het punt waar u uw betaalwijze kiest de volgende stappen:

 1. Selecteer de betaalmethode bancontact
 2. Klik op 'Volgende', hierdoor komt u op de pagina 'Bestelling controleren en versturen'
 3. Nadat u op 'Bevestigen en doorgaan' klikt ontvangt u van ons per e-mail een bestelbevestiging
 4. U wordt doorgestuurd naar de betaalomgeving van uw molie
 5. Rond hier uw betaling af
 6. Vergeet niet na uw betaling terug te gaan naar de My-Parts site. Hier wordt uw bestelling afgerond en ziet u een bevestiging van uw betaling
 7. Zodra uw bestelling ons magazijn verlaat ontvangt u een verzendbevestiging

Betalen met creditcard

Bij ons kunt u ook gemakkelijk en veilig betalen met een creditcard. Wij accepteren Master Card, Visa en American Express. Om te betalen met creditcard doorloopt u vanaf het punt waar u uw betaalwijze kiest de volgende stappen:

 1. Selecteer uw type kaart en vul uw kaartgegevens in
 2. Klik op 'Volgende', hierdoor komt u op de pagina 'Bestelling controleren en versturen'
 3. Nadat u op 'Verzend bestelling' klikt ontvangt u van ons per e-mail een bestelbevestiging
 4. In sommige gevallen wordt u doorgestuurd naar de betaalomgeving van uw bank waar u met uw kaartlezer betaalt
 5. Na afronding van de betaling wordt u teruggeleid naar de My-Parts website waar u een bevestiging van de betaling ziet
 6. Zodra uw bestelling ons magazijn verlaat ontvangt u een verzendbevestiging en wordt het bedrag van uw creditcard gecrediteerd

Uw creditcardgegevens worden versleuteld via de SSL-methode. Door deze hoge veiligheidsstandaard is het kopen met een creditcard bij My-Parts veilig. Na de eerste aankoop met uw creditcard worden uw creditcardgegevens op een beveiligde omgeving bewaard zodat u deze niet bij iedere bestelling opnieuw hoeft in te voeren.

Betalen met PayPal

Bij ons kunt u ook via PayPal betalen. Indien u kiest om met PayPal te betalen, wordt u tijdens het afrekenen direct doorgestuurd naar de PayPal website.

Als u nieuw bent bij PayPal kunt u zich als gast aanmelden of een PayPal rekening openen en de betaling bevestigen. Indien u al een PayPal account heeft, kunt u inloggen met uw gebruikersnaam en de betaling bevestigen.

Op het moment van bevestigen, zal er een autorisatie worden uitgevoerd van uw PayPal account. Hierna wordt uw bestelling direct verwerkt. Zodra u uw bestelling in ontvangst heeft genomen, zal het openstaande bedrag gecrediteerd worden van uw PayPal account.

Om te betalen met PayPal doorloopt u vanaf het punt waar u uw betaalwijze kiest de volgende stappen:

 1. Klik op 'Volgende', hierdoor komt u op de pagina 'Bestelling controleren en versturen'
 2. Nadat u op 'Bevestigen en doorgaan naar PayPal' klikt ontvangt u van ons per e-mail een bestelbevestiging
 3. U wordt doorgeleid naar de betaalomgeving van PayPal
 4. Na afronding van de betaling wordt u teruggeleid naar de My-Parts website waar u een bevestiging van de betaling ziet
 5. Zodra uw bestelling ons magazijn verlaat ontvangt u een verzendbevestiging

Als u een bestelling via PayPal betaalt, ontvangt u van ons altijd een ontvangstbevestiging met een link naar het PayPal betaalproces. Indien het betaalproces door welke oorzaak dan ook wordt onderbroken, dan heeft u met deze link nog drie uur de tijd om de betaling af te ronden. Als de drie uur is verstreken, is betalen helaas niet meer mogelijk. Uw bestelling wordt dan automatisch geannuleerd.

Indien u goederen terugstuurt, wordt het bedrag weer bijgeschreven op uw PayPal-account of uw bankrekening. U kunt dit zelf regelen via de PayPal website.

Betalen via overschrijving

Om uw order vooruit te betalen, doorloopt u de volgende stappen:

 1. Nadat u op 'Verzend bestelling' klikt ontvangt u van ons per e-mail een bevestiging
 2. Uw bestelling blijft maximaal 14 dagen voor u gereserveerd
 3. Onder vermelding van het ordernummer en onze bankgegevens schrijft u het bedrag naar ons over
 4. Nadat wij uw betaling hebben ontvangen (dit kan 2-4 dagen duren) versturen wij de goederen
 5. Zodra uw bestelling ons magazijn verlaat, ontvangt u een verzendbevestiging
 6. Neemt u alstublieft in acht dat, door de verwerkingstijd van betalingen van uw en onze bank, de levertijd aanzienlijk langer kan worden.

Indien u geen bestelbevestiging per e-mail heeft ontvangen adviseren wij u om te controleren of uw spamfilter wellicht de e-mail heeft tegengehouden.

Indien u vergeten bent om uw ordernummer te vermelden bij uw betaling verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met onze klantenservice. Vermeldt u in uw bericht het liefst zoveel mogelijk details over uw bestelling en uw betaling, dan kunnen wij u sneller van dienst zijn.

Bankgegevens 
My-Parts 
Bank: ING BANK N.V
Bankcode: INGB 
IBAN: NL36INGB0007358762 
BIC: INGBNL2A 

SEPA
Door nieuwe Europese regelgeving kunt u vanaf 1 februari 2014 de huidige Nederlandse betaalstandaarden voor overboekingen en incasso's in euro niet meer gebruiken. Er is dan één gezamenlijke Europese betaalmarkt: Single Euro Payments Area (SEPA). Door SEPA is er geen verschil meer tussen binnenlandse en grensoverschrijdende eurobetalingen binnen Europa. U dient vanaf nu altijd de IBAN en BIC te gebruiken.

Veiligheid

Voor de online betalingen maken wij gebruik van een SSL-verbinding / Secure Sockets Layer verbinding. Dit betekent dat alle persoonlijke gegevens die u ons toevertrouwd worden versleuteld. Hierdoor kunnen anderen uw informatie niet inzien. De belangrijkste bescherming blijft echter uw eigen wachtwoord. Geef uw wachtwoord nooit aan andere mensen en vermijd open toegang tot uw account.

My-Parts voldoet aan de geldende privacywetgeving en alle wettelijke voorschriften. Uw contactinformatie wordt enkel gebruikt om bestellingen te verwerken en om onze diensten voortdurend te verbeteren. Informatie wordt nooit zonder uw toestemming verstrekt aan derden.

Om aan te geven dat u via een veilige verbinding uw bestelling plaatst, verschijnt er tijdens het betaalproces links bovenin de balk de tekst ‘Veilige verbinding’ in het groen.